Türkiye ile Pakistan arasında imzalanan protokole istinaden kurumlar arasında bilimsel ve teknolojik işbirliklerinin geliştirilmesi amacıyla 2019-2020 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başvuruları başlamıştır. Proje yürütücüleri tarafından Pakistan’daki yükseköğretim kurumları gerçekleştirilmesi planlanan proje başvuruları 05.11.2019 tarihi mesai bitimine kadar http://yoksis.yok.gov.tr üzerinden gerçekleştirilebilecektir.
 
Proje Konuları:
Enerji Teknolojileri
Gıda Teknolojileri
Sürdürülebilir Çevre Teknolojileri
Malzeme Bilimi
Akıllı Ulaşım Sistemleri
Robotlar ve Akıllı Sistemler
 
            Proje başvurusunun gerçekleştirilebilmesi için iki kurum arasında Mevlana anlaşması olması şarttır. Proje geliştirilmesi düşünülen üniversite ile anlaşma yoksa protokol imzalanmak istenen üniversite için Mevlana Koordinatörlüğümüz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından uygunluk konusunda görüş almaktadır. Bu nedenle, muhtemel proje yürütücülerimizin varsa anlaşma taleplerini Koordinatörlüğümüze ivedilikle iletmeleri beklenmektedir.
 
Pakistan ile Mevcut Anlaşmalar:
Faysalabad Devlet Koleji Üniversitesi
Sindh Ziraat Üniversitesi
Abdul Wali Khan Üniversitesi
Punjap Üniversitesi
 
            Proje yürütücüleri, projede yer alacak araştırmacıları belirlemelidir. Ankara Üniversitesi tarafından yapılan başvuruda projede, yabancı uyruklu araştırmacı yer almamalıdır. Proje yürütücüsü Prof.Dr. , Doç.Dr. ve Dr. Öğretim Üyesi unvanına sahip olmalıdır. Projeye dahil edilecek öğrenciler ise yüksek lisans ve/veya doktora programına kayıtlı olması gerekmektedir. Proje kapsamında değişime katılacak akademik personel senede bir kez, en az 15 gün, en fazla 3 ay için değişimi gerçekleştirebilir. Öğrenciler için değişim süresi senede bir kere, en az 1 dönem, en fazla 2 dönem olarak belirlenmiştir.  Proje en az 1 senelik olabilir. Eğer süre yeterli gelmez ise uzatma talebi YÖK tarafından değerlendirilecektir.
 
            Proje başvuruları Ankara Üniversitesi yürütücüsü için “Yöksis” den, Pakistan’daki partner için ise “HEC” sisteminden yapılmalıdır. Yöksis’den yapılan başvuruda son aşamada yer alan bütçe kısmı otomatik olarak hesaplanmaktadır. Her türlü sorunuz ve detaylı bilgi için Mevlana Koordinatörlüğümüze ulaşabilirsiniz.
Yürütme Kurul Kararı için tıklayınız
 
NOT: Ücretlendirme ve diğer detaylar için Yürütme Kurul Kararı incelenmelidir. Ayrıca, İngilizce olan ilan metninde de tüm detaylar belirtilmiştir.