2019-2020 Mevlana Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır!

BAŞVURULAR SONA ERMİŞTİR.

2019-2020Akademik yılı için Mevlana Değişim Programı aday öğrenci başvuruları    04Şubat 2019-01 Mart 2019 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü’ne yapılacaktır.

Kontenjanlar için Kontenjan 2019-2020

Öğrencilerin sağlaması gereken şartlar şu şekildedir:

• Lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 2,5/4,00 olması
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin not ortalamasının 3,00/4,00 olması
  • Gidilecek Üniversitenin eğitim dilini çok iyi düzeyde bilmek* (%50 Dil puanı + %50 Not Ortalaması).
  • Lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfta okuyan öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora programlarının hazırlık ve bilimsel hazırlık döneminde olan öğrenciler esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.
  • İlgili bölümün, anabilim dalının belirlemiş olduğu harici şartlar. (Tablo 1)

*(ÜDS/YDS 70 veya TOEFL IBT 84, TOEFL CBT 222, IELTS 6, AB Ofisi’nin düzenlediği İngilizce Seviye Tespit Sınavı, TÖMER Seviye Tespit Sınavı, YÖKDİL, Hazırlık Bitirme Sınavı)

Azerbaycan ve Kırgızistan’a gidecek olan öğrencilerden dil belgesi istenmemektedir.

Başvuruda istenilen belgeler:

• Transkript (o döneme kadar alınan tüm dersleri içeren transkript)
  • Yabancı Dil Belgesi
  • Aday Öğrenci Başvuru Formu (Başvurularda sadece bir üniversite tercihi yapılacaktır)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf

Hibeler gidilecek ülkeye göre değişmektedir ve sadece 4 aylık hibe ödemesi yapılmaktadır.Detaylı bilgi için mevlana@ankara.edu.tr  ye mail atabilir ya da (0312) 212 6040-2288/2291 den ofisimize ulaşabilirsiniz.

Öğretim Elemanı değişikliği durdurulmuştur.

Tablo 1

Bölüm/Anabilim Dalı Not Ortalaması Dil Puanı

AKTS

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi

Psikoloji Bölümü

Gıda Mühendisliği Bölümü

3/4 75/100

Kimya Mühendisliği Bölümü

En az 120 AKTS başarmış olmak.

Psikoloji Anabilim Dalı

3.70/4 88/100