BAŞVURULAR COVİD-19 NEDENİYLE DURDURULMUŞTUR!

2019-2020 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları Başlamıştır:
 Proje Koşulları:

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 04.03.2020 tarihli kararına göre “Yürütme Kurul Kararı” esas alınacaktır. Yürütme Kurul Kararı-2020-2021 için tıklayınız.
  • Proje başvuruları  Mevlana Değişim Programı’nın yapmış olduğu anlaşmalara göre gerçekleştirilebilecektir. Anlaşmalar için tıklayınız.
  • Yapılacak başvurularda karşı kurumun yürütücüsünün (öğretim üyesinin) belirtilmesi gerekmektedir.
  • Karşı kurumun proje  yürütücünsünün de başvuru formunu doldurması ve doldurduğu formu Ankara Üniversitesi’ndeki yürütücüye ya da mevlana@ankara.edu.tr adresine yollaması gerekmektedir.  Application Form
  • Proje yürütücüsü olarak sisteme öğretim üyeleri giriş yapabileceklerdir.

Başvuru Süreci:

• Proje yapmak isteyen öğretim üyeleri, YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile proje öneri formunu dolduracaktır.
  • Proje önerilerinin girişi 17 Nisan 2020 tarihine kadar yöksis üzerinden yapmaları gerekmektedir.04 Nisan 2020 tarihine kadar Mevlana Değişim Koordinatörlüğü tarafından başvurular Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yollanacaktır. YÖK Başkanlığına Rektörlük Makamı üst yazısı ile iletilecektir.
  • Başvurular https://yoksis.yok.gov.tr adresinden yapılacak olup işlem sırası:Yoksis / Genel İşlemler /Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başlığından yapılacaktır.
  • Proje ortağı olabilecek üniversitelerin listesi YÖKSİS’te başvuru esnasında çıkacaktır. Proje yapacağınız üniversiteyi listede göremiyorsanız ya da herhangi teknik bir sorunla karşılaşırsanız lütfen Koordinatörlüğümüzle iletişime geçin.
  • Yürütme Kurul Kararını ve proje geliştirilecek ülke ve alanları lütfen iyi inceleyin.
  • Her türlü sorunuz için mevlana@ankara.edu.tr ye mail atabilir ya da (0312) 212 6040-2288/2282 den Mevlana Değişim Ofisine ulaşabilirsiniz.

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

• Proje süresi en az 6 ay olmalıdır.
  • Proje ekibinde en az bir öğrenci değişime katılmalıdır.
  • Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanlar, projede öğrenci olarak yer alabilecektir.
  • Proje kapsamında gelen ve giden öğretim üyelerinin, proje ortağı üniversiteye en az 14 gün en fazla 89 gün gitmeleri gerekmektedir.
  • Proje kapsamında gelen/giden öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem proje ortağı üniversitede bulunmaları gerekmektedir.
  • YÖK’e iletilen başvuruların değerlendirmesinde yukarıda belirtilen hususların yanı sıra alanında uzman öğretim üyeleri tarafından; projenin çağrıya uygunluğu, projenin başarı ile gerçekleştirilmesi durumunda sağlanacak yaygın etki, gerçekleştirilme yöntemi, projenin yönetimi, proje ekibi ve araştırma olanakları, projenin ortak yayına dönüştürülebilirlik durumu ve proje çerçevesinde bilgi ve deneyimin arttırımına katkı durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.
  • Karşı üniversitenin ilgilisi her sayfayı paraflayarak doldurduğu formu yollamalıdır.

Hibeler

Gidecek Öğretim Üyeleri ve Elemanları için ödenecek tutarlar ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiği için Yürütme Kurul Kararı’nın 2 ve 3. sayfalarında yer alan tablonun incelenmesi önerilmektedir. Burada ulaşım ücretleri de belirtilmiştir. 14 günden daha uzun süren değişimde; 15. ve sonrası günler için günlük yevmiye miktarının %70 gündelik olarak esas alınacaktır.

Gelen Öğretim Üyeleri ve Elemanları için

ÖĞRETİM ÜYELERİ GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI DİĞER ÜNVANLAR GÜNLÜK YEVMİYE MİKTARI ULAŞIM
Avrupa, Asya-Pasifik, Latin Amerika, Kuzey Amerika 55 TL 45 TL 4600 TL
Orta Asya, Sahraaltı Afrika 55 TL 45 TL 3600 TL
Güney Kafkasya, Güney Asya Orta Doğu ve Kuzey Afrika 55 TL 45 TL 3100 TL

Giden ve Gelen Öğrenciler için

GİDEN ÖĞRENCİ AYLIK BURS MİKTARI  GELEN ÖĞRENCİ AYLIK BURS MİKTARI
Avrupa, Asya-Pasifik, Latin Amerika, Kuzey Amerika 1650 TL 1400 TL
Orta Asya, Sahraaltı Afrika 1500 TL 1400 TL
Güney Kafkasya, Güney Asya Orta Doğu ve Kuzey Afrika 1400 TL 1400 TL

NOT: Öğrencilere ulaşım bedeli ödenmemektedir.
NOT: Mevlana Koordinatörlüğü’nün İngilizce web sayfasında “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Duyurusunda” ve “Grants” başlığı altında 2020-2021 Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında gelenlere verilecek hibeler belirtilmiştir. Partner üniversitedeki ilgilileri mevlana.en.ankara.edu.tr adresine yönlendirilebilir.